Hopp til innhold

Vet du om pipa er i god stand?

De siste årene har det vært en kraftig økning av pipebranner i Norge og brannvesenet understreker viktigheten av å ha rene og godt vedlikeholdte piper. Etter at strømprisene steg kraftig begynte mange å fyre mer med ved, og på den måten belastet pipene i større grad. En skjult fare i mange hjem er derfor tilstanden på pipene – og vet du hvordan det stå til i din pipe?

Mur og Pipeservice AS utfører grundig tilstandskontroll av piper ved hjelp av video. For la oss være direkte, å stikke hodet nedi pipa danner ikke et godt nok bilde av hvordan det står til der. Ved hjelp av video får vi mulighet til å inspisere innsiden av pipene nøye, og vi kommer til områder som ellers er utilgjengelige. Problemer som kreosotoppbygging, sprekker og andre skader som kan føre til brann blir avdekket og du som kunde får en detaljert oversikt over pipens tilstand, med bildedokumentasjon.

Vedlikehold av piper er et enkelt og viktig tiltak for å forebygge brann og forbedre oppvarmingseffekten. Hvis vi under tilstandssjekken avdekker feil eller mangler på pipa, tilbyr Mur og Pipeservice AS rehabilitering i henhold til dagens krav.

Etter inspeksjon utarbeider vi en detaljert tilstandsrapport. Rapporten er ikke bare en bekreftelse på pipens tilstand, men fungerer også som viktig dokumentasjon overfor brannvesenet og forsikringsselskaper.

Husk; regelmessige tilstandssjekker og vedlikehold av piper er ikke bare en forskriftsmessig nødvendighet, men også en investering i din og din families sikkerhet. La Mur og Pipeservice AS hjelpe deg med å opprettholde dine piper på en sikker og effektiv måte.

Ta kontakt med oss for en konsultasjon og gi din pipe den oppmerksomheten den fortjener.